Inskriptioner

Inskriptioner (gravering) på gravstenar

 

Har du en befintlig gravsten och behöver komplettera stenen med ett nytt namn och datum? Vi utför alla sorters inskriptioner/ textkompletteringar på gravstenar och gravvårdar i Stockholmsområdet. Läs mer nedan.

Inskriptioner på gravstenar i Stockholm

 

Den vanligaste formen av arbete på en redan befintlig gravsten är en textkomplettering. (Tillägg av nytt namn och datum). Stenen kan vara behov att kompletteras med ny text och kanske även ommålning eller förgyllning av den befintliga texten. Ibland kan det vara så att det inte får plats med ny text på stenen då finns flera alternativ som man får fundera över. Ett alternativ är att man slipar bort allt på stenen och sen återgraverar all text och dekor, fast man gör texten mindre eller placerar den så att det får plats fler namn i framtiden (gäller upphöjd och försänkt text, svårare med djupblästrad text). Andra alternativet är att man använder sidorna eller baksidan. Att använda baksidan är ett väldigt bra och vanligt alternativ så länge det inte är någon växtlighet bakom, det också det alternativet som är billigast. Om kyrkogårdsförvaltningen tillåter så kan man också lägga en ny liggande gravsten (häll) framför den befintliga stående stenen. (Olika regler gäller på olika kvarter och kyrkogårdar).

 

Fyll i så mycket uppgifter du kan i formuläret nedan för förfrågan eller beställning. Skicka gärna med en bild på stenen så blir det lättare för oss att ge dig en exakt prisuppgift, vi ser då direkt om det skulle vara några frågetecken redan vid beställningstillfället, tex platsbrist. Är det några uppgifter som behöver kompletteras i efterhand så kontaktar vi dig.

 

Vanligast är att vi använder samma stil och uppställning som den befintliga texten. (Vi gör avtryck från befintliga namn).

 

I samband med en textkomplettering på en gravsten bör du tänka över alternativet att renovera även äldre text och dekor, (gäller försänkt, målad eller förgylld text). Vi brukar rekommendera att man förgyller eller målar om befintlig text för att skillnaden mellan nytt och gammalt ej skall bli för stor. Vanligast är att man renoverar en gravsten isamband med att ett nytt namn ska graveras på stenen, men självklart kan man göra det närsomhelst. Man brukar säga att förgylld eller målad text håller upp till ca 10 år beroende på stenens placering samt luftföroreningar, slitage och nedfall från träd mm. Du kan även beställa gravering på egen natursten som du har med dig.

 

Vi hjälper även till med gravering på befintlig skylt på ett smideskors, alternativt tillverkar vi en ny skylt.

 

Du får alltid hem en bekräftelse så att du får en chans att kontrollera och godkänna stavning, datum, pris och utförande innan arbetet med stenen utförs.

 

Vi skickar alltid en ansökan till kyrkogårdsnämden som ska godkännas innan vi kan hämta stenen och utföra arbetet. Normal väntetid ligger på mellan 8-12 veckor med reservation för semester och vinter månader.

 

Normal storlek på gravsten brukar vara ca 50x70 eller 60x80 och 10-12 cm tjock. Meddela oss om stenen är större, då utförs arbetet istället på plats.

 

Vi meddelar dig så fort arbetet är klart och gravstenen är återmonterad. Betalningsvillkor: Faktura 15 dagar netto, normalt efter montering.

 

Obs! När gravstenen sen är nymonterad så är det viktigt att du inte rör stenen på ca 2 veckor, så att stenen får sätta sig i marken ordentligt.

 

Vi utför inskriptioner/ arbeten i stor Stockholm. (Priset är lika oavsett kyrkogård).

 

Om det skulle vara så att du har blivit rekommenderad av en begravningsbyrå så får du gärna meddela oss det.

 

Frågor och svar!

 

Gravering av ny text, vi hämtar hem stenen. (Transport, rengöring och montering ingår i priserna nedan).

Inskription normalstor sten: Fast pris upp till 40 tecken: 6700 inkl moms.

Inskription stor sten: (Som kan hämtas hem): Fast pris upp till 40 tecken: 8700 kr inkl moms.

Inskription på egen natursten: Begär pris i formuläret nedan.

Namnteckning: Vid gravering av namnteckning tillkommer 1000 kr.

Renovering av befintlig text i samband med nyinskription:

Pris för förgyllning av text: 65 kr/ tecken. (23,75 karat bladguld).

Pris för ommålning av text: 50 kr/ tecken.

Ommålning/ förgyllning (bladguld) av befintlig dekor/ symbol: 600 - 1000 kr.

Vi tar inte betalt för punkter.

 

Platsarbeten. (Inskription görs på plats när stenen är för stor för att transporteras till verkstad).

Pris för inskription på plats: 170 kr/ tecken + 3200 kr i reseersättning/ rengöring (hantering).

Namnteckning: Vid gravering av namnteckning tillkommer 1000 kr.

Renovering av befintlig text i samband med nyinskription:

Pris för förgyllning av text: 85 kr/ tecken. (23,75 karat bladguld).

Pris för ommålning av text: 70 kr/ tecken.

Ommålning/ förgyllning (bladguld) av befintlig dekor/ symbol: 600 - 1000 kr.

Minimumpriset för inskription är för 15 tecken och vi tar inte betalt för punkter.

 

Fyll i så mycket uppgifter du kan i formuläret nedan för förfrågan eller beställning. Är det några uppgifter som behöver kompletteras i efterhand så kontaktar vi dig. Vill du skicka oss en bild eller fil så får du gärna maila oss.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ja
Nej
 
 
Förfrågan/ skicka mig prisuppgift
Detta är en beställning/ skicka mig en bekräftelse (ej bindande)
Kontakta mig via telefon
 
 

Telefon: 08-6482187

E-post: info@gravvardsfirman.se